Πρόταση για δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης αναφορών.




Μια από τις βασικότερες αδυναμίες-προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η άμεση ενημέρωση των εκάστοτε Υπηρεσιών σχετικά με προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα των πολιτών. Πολλές φορές τα προβλήματα αυτά, από το πιο απλό όπως πχ μια καμένη λάμπα ή μια λακκούβα, έως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που χρήζει άμεσης επίλυσης, χρονοτριβούν να φτάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου να επιλυθούν.

Η σύγχρονη όμως τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά εργαλεία αποτελούν τρομερά εφόδια που έχει στη διάθεσή του όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους ζητήματα. Οι διαδικασίες εξάλλου είναι αρκετά απλουστευμένες έως και αυτοματοποιημένες. Ως νέοι πολίτες αδυνατούμε να πιστέψουμε πως εν έτει 2019, με μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η πόλη μας δεν διαθέτει καμία ηλεκτρονική υπηρεσία καταγραφής αναφορών από τους πολίτες.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικών αναφορών, εκτός του ότι αποτελεί δείγμα ενδιαφέροντος προς τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα, διευκολύνει την άμεση καταγραφή, την αρχειοθέτηση και την ιεράρχηση των συμβάντων με σκοπό την άμεση επίλυσή τους. Με τον τρόπο αυτό οι Υπηρεσίες, βασιζόμενες φυσικά στην ευσυνειδησία των κατοίκων, αποκτούν άμεση εποπτεία σε όλη την επικράτεια του Δήμου και ειδικά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως τα χωριά και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί μας.

Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο Δήμος Θηβαίων, προτείναμε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης αναφορών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσω του υπολογιστή ή του κινητού του τηλεφώνου να καταθέτει αναφορές για οποιοδήποτε πρόβλημα πέσει στην αντίληψή του, συνοδευόμενο και από φωτογραφία προκειμένου να γίνεται και άμεση εξ αποστάσεως εποπτεία του ζητήματος.

Αντίστοιχες εφαρμογές χρησιμοποιούνται ήδη στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πχ  Novoville, Citify) με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και σημαντικά οφέλη για τον εκάστοτε Δήμο και τους κατοίκους του. Πρόκειται για μια σχετικά απλή αλλά εξαιρετικά ουσιώδη κίνηση με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη και ευελπιστούμε ο Δήμος Θηβαίων να υιοθετήσει την πρότασή μας. Εμείς από την πλευρά μας ως ΤΟΣΥΝ είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια (τεχνογνωσία, προτάσεις κλπ) με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.

Σχόλια