Δράσεις Τοπικού Συμβουλίου Νέων, Οκτώβριος 2016 - Δεκέμβριος 2017





Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θηβαίων επαναλειτούργησε πριν από 1,5 χρόνο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με τα τοπικά ζητήματα, να τους δραστηριοποιήσει και κυρίως να τους δώσει φωνή. Η νέα γενιά συχνά κατηγορείται πως είναι αμέτοχη, υπνωτισμένη, πως είναι η γενιά της καφετέριας και της αδιαφορίας. Είναι όμως στο χέρι μας να δείξουμε πως αυτή η αντίληψη είναι λάθος.

Σε αυτόν τον 1,5 χρόνο κάναμε απλά τα πρώτα βήματα. Ορισμένες εθελοντικές, πολιτιστικές και επιμορφωτικές δράσεις αλλά και προτάσεις για την τουριστική ανάδειξη της πόλης και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και ανέργων συμπολιτών μας. Επίσης καταγράψαμε μέσω ερωτηματολογίων τη γνώμη των νέων σχετικά με τα βασικότερα ζητήματα της πόλη μας, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα. Αυτά βέβαια είναι μόνο η αρχή. Ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες δράσεις και προτάσεις μας οι οποίες θα φέρουν τους νέους στο προσκήνιο.

Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε μαζί μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων, να προσφέρετε τη ζωντάνια και τις ιδέες σας και μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο της πόλης μας!



Σχόλια