Πρόταση για τη δημιουργία προγράμματος στήριξης φοιτητών.


Τη στιγμή που η οικονομική δυσχέρεια γίνεται όλο και εντονότερη για την ελληνική κοινωνία, εκατοντάδες οικογένειες αγωνίζονται με κάθε μέσο για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια για το μέλλον τους, την ευκαιρία στη μόρφωση και τις σπουδές τους. Χιλιάδες φοιτητές περνούν ή ετοιμάζονται να περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους, τα ομορφότερα και πιο παραγωγικά, χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και με αρκετές πολλές φορές δυσκολίες. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μετριάσουμε όλες τις δυσκολίες ούτε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Μπορούμε όμως να συμβάλουμε με τα μικρά μας μέσα σε αυτόν τον αγώνα των παιδιών και των οικογενειών τους. Προτείνουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο την από κοινού δημιουργία ενός προγράμματος ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών του Δήμου που σπουδάζουν σε περιοχές εκτός της πόλης μας. Στόχος μας είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τη συνδρομή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων να προμηθεύει σε μηνιαία βάση τους δικαιούχους φοιτητές με βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Για να είναι μια τέτοια πρόταση εφαρμόσιμη θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν ορισμένα βασικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τα εξής:

Κριτήρια δικαιούχων:    
  • Δημότες Δήμου Θηβαίων.
  • Φοιτητές σε ΑΕΙ/ΤΕΙ εκτός Θήβας .
  • Εισοδηματικά/κοινωνικά κριτήρια (οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, μονογονεϊκές/πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι γονείς κλπ).

Θεωρούμε πως μια τέτοια δράση μπορεί να αποτελέσει μια μικρή ανάσα για πολλές οικογένειες συμπολιτών μας και να βοηθήσει τους φοιτητές να επικεντρωθούν περισσότερο στις σπουδές τους, ελαφρύνοντας σε ένα βαθμό την ανησυχία τους για την εξασφάλιση των βασικών αγαθών. Παράλληλα, όπως και όλη η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, βάζει ένα λιθαράκι στην καλλιέργεια αισθήματος αλληλεγγύης των πολιτών που αποτελεί σημαντική ελπίδα για το μέλλον μας ως κοινωνία.

Με εκτίμηση,
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων

Σχόλια