Ολοκλήρωση ημερίδας «Χαρισματικά παιδιά. Αναγνώριση - διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς»

 Με ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή μας ημερίδα με θέμα: «Χαρισματικά παιδιά. Αναγνώριση - διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, Δρ. Δανάη Δεληγεώργη μας εντυπωσίασε όλους με τις γνώσεις της αλλά και φυσικά με την αγάπη και το αίσθημα προσφοράς που την διακατέχει. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας τίμησε, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμά μας.
Τα όσα ακούσαμε δεν χωρούν σε μερικές γραμμές όμως, πολύ επιγραμματικά, ενημερωθήκαμε για το τι είναι χαρισματικότητα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παρεξηγηθούν τα "σημάδια" της σε ένα παιδί. Επίσης ακούσαμε σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα χαρισματικά παιδιά από τον κοινωνικό τους περίγυρο και το σχολικό περιβάλλον και ορισμένους τρόπους προσέγγισης-διαχείρισης τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς.
Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους γονείς και εκπαιδευτικοί, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, με έντονη συμμετοχή και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και φυσικά με την ανταπόκριση σε αυτές από την κ. Δεληγεώργη.
Κλείνοντας τη βραδιά και με εμφανές το ενδιαφέρον όλων, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια ακόμη ομιλία της κ. Δεληγεώργη το επόμενο διάστημα, με σκοπό ακόμη περισσότεροι εκπαιδευτικοί και γονείς να ενημερωθούν για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σχόλια