Συνάντηση ΤΟ.ΣΥ.Ν. με την Πρόεδρο του ΤΕΙ Θήβας και συζήτηση με φοιτητές.


Την Παρασκευή 25/11 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Θήβα) κ. Αικ. Μαρινάγη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τη λειτουργία του ΤΕΙ αλλά και να συζητήσουμε τους τρόπους σύνδεσης της ακαδημαϊκής και της τοπικής κοινότητας. Παράλληλα, ήρθαμε σε επαφή με ορισμένους από τους φοιτητές και συζητήσαμε σχετικά με την άποψή τους για την πόλη μας, την καθημερινή τους ζωή σε αυτήν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αν και το Τμήμα λειτουργεί από το 2005, θεωρούμε πως δεν έχει επιτευχθεί η πραγματική σύνδεσή του με την πόλη της Θήβας, όσον αφορά τόσο το ίδιο το Ίδρυμα όσο και τους φοιτητές του. Είναι διαπιστωμένο εξάλλου πως η πόλη μας δεν έχει κατορθώσει να “προσελκύσει” τους φοιτητές, καθώς παρότι ξεπερνούν τους 1000, λιγότεροι από 50 διαμένουν μόνιμα στη Θήβα. Φυσικά, ο σημαντικότερος λόγος είναι η γειτνίαση της Θήβας με την Αττική από την οποία προέρχεται η πλειοψηφία των φοιτητών, σε συνδυασμό βέβαια με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ιδέες για δράσεις οι οποίες μπορεί να “κρατήσουν” τους φοιτητές εδώ, το οποίο προφανώς θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό τόσο για τους ίδιους τους που θα απαλλαγούν από την καθημερινή μετακίνηση αλλά και φυσικά για την ίδια την πόλη μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τον χρόνο που μας διέθεσαν, την Πρόεδρο του Τμήματος κ. Μαρινάγη και τους φοιτητές του ΤΕΙ με τους οποίους προγραμματίσαμε νέες συναντήσεις και κοινές δράσεις για το ερχόμενο διάστημα. 

Με εκτίμηση,
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων

Σχόλια