173 πρωτοετείς φοιτητές βράβευσαν Δήμος Θηβαίων & Τοπικό Συμβούλιο Νέων

 

Tους 173 επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Θηβαίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017 βράβευσαν ο Δήμος και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δ.Θ. (ΤΟΣΥΝ) την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.    

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πατέρας Γεώργιος Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Σταμάτης Καλαμιώτης.   

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου επεσήμανε στην ομιλία του ότι πρόθεση του Δήμου είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός, με απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση των νέων, για να συνεχίζουν να προσπαθούν να εκπληρώνουν τους στόχους τους και ως επιβράβευση των επίπονων προσπαθειών τους κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς φοίτησής τους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνεχάρη δε όλα τα παιδιά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους.             
 
Ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ, Σταμάτης Καλαμιώτης, ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω εσάς, τους νέους της πόλης μας να προοδεύετε, να πετυχαίνετε τους στόχους σας και να ετοιμάζεστε να γίνετε οι αυριανοί επιστήμονες. Θέλω να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχία σας και να σας ευχηθώ, μέσα από τις σπουδές σας να κατακτήσετε τη γνώση και τη μόρφωση τόσο για τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και για την κοινωνία μας που το έχει τόσο πολύ ανάγκη. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και στους γονείς σας και τις οικογένειές σας που ανιδιοτελώς σας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια αλλά και στους δασκάλους που συναντήσατε στη μαθητική σας πορεία, οι οποίοι σας έδωσαν τα εφόδια για να κάνετε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα. Θέλω όμως να ευχηθώ αλλά και ζητήσω κάτι ακόμα. Καλλιεργήστε τον εαυτό σας όχι μόνο με γράμματα αλλά και με ανθρωπιά. Με ενδιαφέρον και αγάπη για τον συνάνθρωπο και για τον τόπο μας. Μόνο έτσι θα μπορέσει η γενιά μας να φέρει την αλλαγή."

Ακολούθησαν οι απονομές επαίνων ξεκινώντας από τους επιτυχόντες με μόρια εισαγωγής πάνω από 18.000 καθώς και τη βράβευση μαθητή Εσπερινού Λυκείου με την υψηλότερη βαθμολογία. Οι εν λόγω επιτυχόντες έλαβαν και ένα επιπλέον χρήσιμο δώρο για τις σπουδές τους από τους ευγενικούς χορηγούς : EREN HELLAS A.E. , Όμιλος ΗΡΩΝ και Κατάστημα Η/Υ & Αναλώσιμων Π. Βλάχου στη Θήβα .    

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι στους επιτυχόντες ανά σχολείο (Γενικά Λύκεια: 1ο,2ο,3ο Θήβας, Βαγίων, Θεσπιών -μαθητές από τη ΔΕ Θίσβης, 1ο ΕΠΑΛ & Εσπερινό Λύκειο), τους οποίους επέδωσαν οι : Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολαου, Βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος, Πρόεδρος Π.Σ. Στερεάς Γ. Ψυχογιός, Πρόεδρος ΔΣ Θηβαίων Αθ. Κοκοντίνης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων Σπ. Κίτσος, Αντιδήμαρχος ΔΕ Βαγίων Σ. Δρένιος, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Στ. Χαλβατζής, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Γ. Κατσέλης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΘ Κ. Χαρέμης, Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ.Θ. Ντ. Τυρηνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Θηβαίων Αθ. Σκούμας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Σωτήρχος (ως εκπρόσωπος της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ι. Κόρδατζη), Ι. Κοντού, Π. Τσαραμπάρης, Γ. Τζουμανέκας, Δ. Τούτουζας, Γ. Παπαβασιλείου και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας Σ. Μανάρα.         

Παρευρέθησαν επίσης και συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Π. Θανάσαινας και η Γραμματέας Ι. Αναστασίου.    


Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους ευγενικούς χορηγούς:
• EREN HELLAS A.E. που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που προσέφερε δύο (2) laptop.          
• Όμιλος ΗΡΩΝ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, που προσέφερε δύο (2) tablet και    
• Το κατάστημα Εμπορίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αναλώσιμων του Παναγιώτη Βλάχου στη Θήβα ,που προσέφερε τρία (3) tablet.          

Σχόλια